Kerk & religie
Residentiepauzediensten in Den Haag krijgen voortgang

De residentiepauzediensten in Den Haag worden in het voorjaar voortgezet.

Redactie kerk
Residentiepauzedienst in de Waalse kerk in Den Haag (archieffoto). beeld RD, Henk Visscher
Residentiepauzedienst in de Waalse kerk in Den Haag (archieffoto). beeld RD, Henk Visscher

Dat liet ds. M. Groen, voorzitter van Stichting Residentie Pauze Diensten, maandag desgevraagd weten.

Het Reformatorisch Dagblad meldde vrijdag dat secretaris en organisator Aart Fraanje (81) had besloten om vanwege zijn leeftijd de diensten niet meer op te starten nadat ze in coronatijd hadden stilgelegen. Tijdens de diensten, elke derde dinsdag in de maand, waarin een christenpoliticus en een predikant voorgaan, wordt voorbede gedaan voor de overheid.

Het bestuur vindt dat de diensten hun doorgang moeten krijgen, aldus ds. Groen. „Door corona konden we weliswaar lange tijd niet deze diensten houden en als we wilden herstarten kwamen er telkens verscherpte maatregelen. Maar de laatste tijd waren we juist als comité weer in overleg om ze opnieuw op te starten. De noodzaak om voor onze overheid, voor ons land en de wereld tot God bidden is in onze tijd onverminderd aanwezig.”

Er wordt nu gezocht naar een opvolger voor Fraanje. Ds. Groen: „We hebben ook gezegd: Met de huidige bezetting komen we een eind. We zijn met vier personen en deze klus moeten we toch wel klaren. Vergrijzing is ook niet aan de orde, gezien de gemiddelde leeftijd van de comitéleden.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer