Buitenland
Duitse minister roept EU op tot actie aan Poolse buitengrens

De Duitse binnenlandminister Horst Seehofer riep de EU in de nacht van maandag op dinsdag op tot actie met betrekking tot de migrantenstroom aan de Poolse buitengrens. Daar bevinden zich volgens de Poolse regering duizenden migranten uit onder andere Syrië, Irak en Afghanistan die de Europese Unie binnen willen komen.

ANP
beeld AFP, John MacDougall
beeld AFP, John MacDougall

„Polen en Duitsland kunnen het niet alleen aan”, zei Seehofer tegen de Duitse krant Bild. „We moeten de Poolse regering helpen de buitengrens te beveiligen. Dit is de taak van de Europese Commissie. Ik roep hen op actie te ondernemen.”

Seehofer gaf aan het Poolse besluit een muur te bouwen te ondersteunen. „We kunnen ze niet bekritiseren om het feit dat ze Europa’s buitengrenzen beschermen. Niet door vuurwapens te gebruiken natuurlijk, maar met andere middelen die beschikbaar zijn.”

Europa beschuldigt de Belarussische dictator Loekasjenko ervan Europa te willen destabiliseren door migranten uit Afrika en het Midden-Oosten binnen te halen en door te sturen naar het westen. Rusland zou hem daarbij helpen. Loekasjenko ontkent de aantijgingen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer