Kerk & religie
Nieuw hervormd wijkgebouw De Akker in De Glind

Achter de Prinses Beatrixschool in De Glind komt een nieuw wijkgebouw voor de hervormden in de omgeving. Het bestaande houten gebouw De Akker, dat sinds 1971 in gebruik is, is dringend aan vervanging toe.

Van onze correspondent
Huidig gebouw De Akker. beeld hervormde gemeente Barneveld
Huidig gebouw De Akker. beeld hervormde gemeente Barneveld

De betrokken hervormden behoren geografisch tot de hervormde gemeente in Barneveld. De algemene kerkenraad heeft op voorstel van de kerkrentmeesters groen licht gegeven voor de nieuwbouw. Het wijkgebouw heeft een functie voor een ruim buitengebied, van buurtschap Asschat bij Leusden tot Walderveen richting Renswoude en Scherpenzeel.

De afgelopen jaren zijn veel opties besproken, waarvoor ook intensief is overlegd met de burgerlijke gemeente Barneveld en met scholenstichting De Drieslag, waaronder de Beatrixschool valt. Wijkactiviteiten in de school of een tijdelijk wijkgebouw op grond van De Drieslag bleken uiteindelijk minder passende oplossingen. De werkgroep van gemeenteleden die financiële acties voor het wijkgebouw heeft gehouden, is „erg blij” met de bouwplannen. „We schrijven het woord ”dankbaar” met hoofdletters”, aldus een woordvoerster.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer