Binnenland
Hulpkoster: heel erg geschrokken van schade aan de kerk

Hulpkoster Leendert en kerkganger Allart zijn geschokt door de schade aan de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel, die vermoedelijk is veroorzaakt door vuurwerk.

ANP

„Dit is echt verschrikkelijk”, aldus de hulpkoster. Hij kwam dinsdagochtend samen met de kerkganger naar de kerk om de schade op te ruimen. „Dit heeft naar aller waarschijnlijkheid te maken met alles wat er zondag is gebeurd.”

Ondanks de coronaregels ging de Mieraskerk zondag open voor een grote groep kerkgangers. Daar kwamen diverse journalisten op af. Een verslaggever van RTV Rijnmond kreeg klappen toen hij er verslag van deed. Een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is daarvoor aangehouden. Hij is weer vrijgelaten en moet zich op een later moment verantwoorden bij de officier van justitie.

De hulpkoster en de kerkganger geven de media ook de schuld van de explosie bij de kerk dinsdag. „Journalisten hebben hier steeds voor de deur gestaan. Zelfs aan kinderen van negen jaar worden vragen gesteld, dat is niet goed. Er kwam ook naar buiten dat de predikant niet tegen geweld is, maar dat klopt helemaal niet. Hij heeft alleen begrip voor de emoties die er zijn losgekomen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer