Kerk & religie
Uitgeverijen stoppen verkoop boeken Zacharias, video’s offline

Nederlandse uitgeverijen die werk van de in opspraak geraakte Amerikaanse apologeet Ravi Zacharias uitgeven, stoppen met de verkoop van zijn boeken.

Redactie kerk
Ravi Zacharias. beeld Henry Center Media
Ravi Zacharias. beeld Henry Center Media

In Nederland zijn twee uitgeverijen die werk van Zacharias vertaalden en uitgaven. Vorige week verscheen een rapport dat structureel seksueel wangedrag en misbruik door de vorig jaar overleden evangelist aantoonde.

Uitgeverij Buijten & Schipperheijn stopt met de verkoop van twee titels van Zacharias, zegt uitgever Guido Sneep desgevraagd. De uitgever bracht beide boeken in 2009 op de markt: ”Als God ver weg voelt” en ”Jezus en de goden”. Sneep: „Vooral in het boek ”Als God ver weg voelt” is er een duidelijke link met slachtoffers van misdrijven. Antwoorden van een dader dragen dan niet echt bij aan hun welzijn.”

Buijten & Schipperheijn gaat geen boeken terughalen. „Dat is niet opportuun gezien de leeftijd van de uitgaven en de inmiddels lage omloopsnelheid.”

Andere contracten voor boeken van Ravi Zacharias heeft Buijten & Schipperheijn niet afgesloten.

Uitgeverij Gideon verkocht de titels ”De Lotus en het kruis” en ”De Grote Wever”. Besloten is per direct te stoppen met de verkoop van deze titels, meldt uitgever Gerhard Rijksen.

De uitgeverij had al een contract afgesloten voor de vertaling van nog twee boeken van de bekende apologeet, maar die zullen niet meer op de markt komen.

De website geloofstoerusting.nl, waar vijf video’s van Zacharias te zien waren, heeft besloten het materiaal offline te halen, zegt oprichter Marcel Vroegop.

Eerder deze week werd bekend dat de grootste christelijke uitgeverij in de Verenigde Staten, HarperCollins, stopt met het uitgeven van werk van Zacharias. Ook zullen de bijdrages van de apologeet in ander werk worden verwijderd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer