Kerk & religie
Generale Synode NRC in Grand Rapids geopend met bidstond

In Grand Rapids in de Verenigde Staten is dinsdagavond een bidstond gehouden voor de generale synode van de Netherlands Reformed Congregations (NRC), de Noord-Amerikaanse zusterkerk van de Gereformeerde Gemeenten.

Van onze correspondent

Ds. P. van Ruitenburg leidde de dienst in het kerkgebouw van de nrc Grand Rapids Covell Avenue. De predikant van Chilliwack (Canada) nam zijn uitgangspunt in Jeremia 9:1: „Och, dat mijn hoofd water ware, en mijn oog een springader van tranen! Zo zou ik dag en nacht bewenen de verslagenen van de dochter mijns volks.” Hij bepaalde zijn gehoor bij „een wenende Jeremia” en sprak achtereenvolgens over drie zaken: waarom Jeremia weende, waarover wij moeten wenen, en wie het zijn die waarlijk wenen. Ds. Van Ruitenburg trok daarbij lijnen naar het persoonlijke leven, het ambtelijke leven en het kerkelijke leven.

De generale synode van de Netherlands Reformed Congregations vergadert woensdag en donderdag in hetzelfde kerkgebouw aan Covell Avenue in Grand Rapids. Als consulent van de roepende kerk van Lynden (Washington) opende ds. Van Ruitenburg woensdag de generale synode.

De Netherlands Reformed Congregations tellen ruim 10.000 leden, verdeeld over 27 gemeenten. Er zijn dertien predikanten, inclusief een zendingspredikant. Het kerkverband doet aan zendingswerk in het Zuid-Amerikaanse Bolivia. De Theologische School is gevestigd in Grand Rapids.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer