Kerk & religie
Andere advocaat bodemprocedure tegen PKN

Mr. drs. J. L. Burggraaf is de nieuwe advocaat van de 53 bezwaarde hervormde gemeenten die de procedure ”verklaring voor recht” hebben aangespannen.

Kerkredactie

De gemeenten willen een uitspraak van de burgerlijke rechter (een verklaring voor recht) dat zij het recht hebben te beslissen niet toe te treden tot de Protestantse Kerk in Nederland, en dit met behoud van naam en bezit.

Tot voor kort behartigden de advocaten mr. dr. J. J. H. Post en mr. Th. Roest de belangen van de gemeenten. De lopende rechtszaak is echter „overgedragen” aan mr. drs. J. L. Burggraaf, zo schrijft de voorzitter van de Hersteld Nederlandse Hervormde Kerk, ds. D. Heemskerk. „De omstandigheden, waar zeer grote belangen mee gemoeid zijn, noodzaakten ons om tot deze beslissing te komen”, aldus de synodepreses.

De nieuwe raadsman van de gemeenten, advocaat-partner bij het kantoor Allen & Overy, is volgens ds. Heemskerk zeer deskundig op het gebied van fusies. Zo trad Burggraaf onder andere op als delegatieleider voor de KLM in de fusie met Air France.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer