Kerk & religie
Ds. B. Coster beroepbaar in PKN

VALLGORGUINA. Drs. B. Coster, voor de Spaans Evangelische Zending (SEZ) werkzaam in Spanje, heeft zich beroepbaar gesteld binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Redactie kerk
Evangelist B. Coster werkt voor de SEZ in Spanje.   beeld RD, Anton Dommerholt
Evangelist B. Coster werkt voor de SEZ in Spanje. beeld RD, Anton Dommerholt

Coster (59) deed bijna vier jaar geleden zijn colloquium, maar stelde zich toen niet beroepbaar. Een proponentschap binnen de PKN kan vier jaar duren.

In een reactie zei Coster vanmorgen dat het in 2012 voor hem duidelijk was dat de prioriteiten van zijn werk toen in Spanje lagen. „Het werk in Spanje gaat nu in de goede richting, we beleven een tijd van zegen. Er is nu een latent verlangen om de kerk in Nederland te mogen dienen. We geven het in Gods hand.”

In Spanje is Coster predikant te Mataró en werkt hij aan Bijbel- en lectuurverspreiding, cursuswerk en onderwijs op Bijbelscholen. Ook is hij verbonden aan enkele theologische scholen in de omgeving van Barcelona en is hij decaan van de Bijbelschool IBSTE.


Lees ook:

SEZ-evangelist B. Coster bevestigd tot predikant (Reformatorisch Dagblad, 12-04-2005)

,,We proberen als protestants gezin Spanjaard onder Spanjaarden te zijn” : SEZ-evangelist B. Coster en gezin geacclimatiseerd op zendingspost – interview (Reformatorisch Dagblad, 04-04-1995)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer