Buitenland
Britse straatprediker op de bon

LONDEN. Een straatprediker uit de Engelse stad Taunton is veroordeeld tot een boete van 200 pond (275 euro) en het betalen van 1200 pond (1650 euro) schadevergoeding aan een klager.

beeld AFP
beeld AFP

Dat heeft de organisatie Christian Concern gisteren bekendgemaakt. Christian Concern staat de prediker, Michael Overd, bij.

Tijdens een gesprek met een voorbijganger over zedelijkheid en homoseksualiteit had Overd verwezen naar Leviticus 20, wat door zijn gesprekspartner als een belediging werd opgevat. Volgens de rechter veroordeelt dit hoofdstuk homoseksuelen tot de doodstraf en dat is onaanvaardbaar.

Volgens een persbericht van Christian Concern had de rechter de suggestie gedaan om bij gesprekken over homoseksualiteit in het vervolg te spreken vanuit Leviticus 18. Overd noemt dit „censuur”, omdat niet de rechter bepaalt welke delen van de Bijbel geschikt zijn voor prediking.

Straatprediking is een oud verschijnsel in Groot-Brittannië. Het is de laatste jaren vaker voorgekomen dat sprekers werden beschuldigd van homofobe uitspraken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer