Binnenland
Straf voor dodelijk ongeluk door koffiebeker

ZUTPHEN (ANP). Hij zette onder het rijden een omgevallen koffiebekertje recht, lette even niet op de weg en reed een bejaarde fietsster dood. Daarvoor is de vrachtwagenchauffeur vrijdag veroordeeld. Hij moet 120 uur werkstraf uitvoeren. Ook mag hij voorwaardelijk 1 jaar niet rijden.

Het ongeluk gebeurde eind mei 2013 in het Gelderse Brummen. De vrachtwagenchauffeur, een man uit Venlo, zag de vrouw over het hoofd. Ze werd geraakt door de truck en kwam ten val. Een paar dagen later overleed ze in het ziekenhuis.

Tijdens het proces verklaarde de chauffeur dat een koffiebekertje op de grond van de cabine was omgevallen toen hij door een bocht reed. Hij probeerde het bekertje op te rapen om te voorkomen dat zijn vrachtpapieren vies zouden worden. Op het moment dat hij het bekertje neerzette, hoorde hij achter zich een klap. Dat bleek de aanrijding met de fietsster.

De straf viel redelijk laag uit, omdat de chauffeur een paar keer contact heeft gezocht met de nabestaanden van de vrouw. „Zij vertelden dat zij dit zeer waardeerden”, aldus de rechtbank. Bovendien was de Venlonaar niet eerder in de fout gegaan en heeft hij last van wat hij heeft gedaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer