Binnenland
Verslaafden gescheiden van speciale school

AMSTERDAM (ANP). Onderwijsinstelling Altra en het Leger des Heils hebben een oplossing gevonden voor de komst van een daklozenopvang naast een school met 260 autistische scholieren in Amsterdam-Zuidoost. De hoofdingang van de opvang wordt verplaatst en is alleen toegankelijk met een brug. Rond de opvang moeten een sloot en begroeiing zorgen voor voldoende afscheiding van het Altra College Bleichrodt.

Het Altra College en ouders van leerlingen vreesden voor incidenten nadat het Leger des Heils toestemming kreeg om naast het schoolgebouw een daklozenopvang te realiseren. Die is bestemd voor 24 langdurig verslaafden met een verstandelijke beperking.

Uit een onderzoeksrapport bleek dat het contact tussen de twee kwetsbare groepen tot ernstige schade kan leiden bij zowel de scholieren als de verslaafden. Er zou een groot risico zijn op onder meer angst onder leerlingen en geweld tussen beide groepen. Op het Altra College krijgen ook jongeren onderwijs die in behandeling zijn voor angststoornissen.

Het Altra College en het Leger des Heils hebben samen met de gemeente, het AMC en ggz-instelling Arkin afspraken gemaakt over het scheiden van de groepen, huisregels en pedagogische ondersteuning. De maatregelen worden elke 3 maanden geëvalueerd. De voorziening van het Leger des Heils, Domus+ geheten, gaat dinsdag open.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer