Binnenland
Dode man in ontploft huis was bewoner

NIEUW-DORDRECHT (ANP) - De man die in de nacht van woensdag op donderdag om het leven kwam bij een explosie in een woning aan de Kuipershof in Nieuw-Dordrecht (bij Emmen), was de 41-jarige bewoner van het huis. Dat meldde de politie donderdag.

Door de zware ontploffing, vermoedelijk een gasexplosie, zijn 19 woningen beschadigd geraakt en ontruimd. Vier woningen zijn onbewoonbaar verklaard, waaronder die van het slachtoffer. Van diens huis bleef weinig over. In de woning ernaast vielen twee gewonden, twee mannen van 50 en 45 jaar. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht.

De bewoners van de getroffen huizen zijn opgevangen in dorpshuis De Klink of bij familie. Het gebied rond de explosie is afgezet. Daar is asbest gevonden, zo meldde de gemeente Emmen. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om dat op te ruimen, pas daarna kan worden begonnen met puinruimen. Een deel van de wijk is tijdelijk afgesloten van gas en elektriciteit.

De ontploffing gebeurde rond 3.15 uur. Politie en burgemeester Cees Bijl van Emmen spreken van „een enorme ravage”. De klap was zo zwaar dat tot 75 meter in de omtrek ramen zijn gesprongen en auto’s werden beschadigd. Wat zich heeft afgespeeld in de woning van de dode man, is nog onduidelijk. Door het asbest kan ook de politie in en bij het verwoeste huis nog geen onderzoek doen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer