Buitenland
Zeker tien leden moslimgezin in Kashmir gedood

Onbekenden mannen hebben nabij Mendhar in de Indiase deelstaat Kashmir zeker elf leden van een moslimgezin gedood, onder wie acht kinderen. Dat heeft de Indiase politie maandag gezegd.

RTR

Het gezin woonde in het Poonch-district, vlakbij de grens met Pakistan, dat overwegend door moslims wordt bewoond. Volgens de politie drongen gewapende mannen de woning van de familie binnen en schoten ze de bewoners in koelen bloede dood. De kinderen waren in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Drie andere mensen raakten ernstig gewond.

Niet een van de circa tien guerrillagroepen die in het gebied opereren heeft tot dusver de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Militante moslims hebben de laatste tijd herhaaldelijk hindoes en islamieten vermoord, omdat die informanten van het Indiase leger zouden zijn.

Kashmir is al ruim vijftig jaar een bron van conflict tussen het islamitische Pakistan en het overwegend hindoeïstische India. De regering in New Delhi beschuldigt Pakistan ervan radicale moslims te herbergen die aanvallen uitvoeren op doelen in India. Sinds het begin van de strijd voor onafhankelijkheid van Kashmir in 1989 zijn al meer dan 30.000 mensen om het leven gekomen. Kashmir is de enige Indiase deelstaat waar de moslims in de meerderheid zijn.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer