Binnenland
„Europese Commissie: PSV kreeg ongeoorloofde staatssteun”

De verkoop van de grond onder het Philips Stadion en De Herdgang is ongeoorloofde staatssteun. Dat is de voorlopige conclusie van de Europese Commissie na een onderzoek van bijna 2 jaar, schrijft het Eindhovens Dagblad. De gemeente heeft zich bij de transactie niet gedragen als een commerciële partij, vindt de Commissie, weet de krant.

Redactie digitale media
Het stadion van PSV. Foto ANP
Het stadion van PSV. Foto ANP

Er is volgens het Europese orgaan geen sprake geweest van een winstoogmerk. Daardoor is er naar de mening van de Commissie sowieso al sprake van staatssteun. Daarnaast is er in Brussel twijfel over de taxatie van de grond en de risico’s die de gemeente heeft genomen. PSV is volgens de Commissie ten onrechte bevoordeeld door de staatssteun.

De gemeente Eindhoven is verrast, aldus de krant, dat de Commissie al een oordeel heeft geveld voordat een definitieve beslissing is genomen. De gemeente is het daarmee niet eens en stelt mede daarom beroep in bij het Hof van Jusitie in Luxemburg.

Wethouder Staf Depla (PvdA) reageert op de site van het ED: „Hier komen wij niet uit met de Commissie. Brussel haalt hier argumenten bij die niet in de wet staan. De argumentatie is strijdig met de eigen verordening. De Europese rechter moet zich hierover uitspreken.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer