Buitenland
Syrië accepteert vredesplan Arabische Liga

GENEVE (ANP/AFP) – De regering van Syrië aanvaardt het zespuntenplan van Kofi Annan voor beëindiging van het conflict in het Arabische land. Dat heeft de woordvoerder van Annan dinsdag gezegd. De regering in Damascus heeft dat schriftelijk aan de bemiddelaar van de Verenigde Naties en de Arabische Liga laten weten.

Kofi Annan. Foto EPA
Kofi Annan. Foto EPA

Het zespuntenplan houdt onder meer in dat alle partijen in het conflict het geweld staken. Ook moet de humanitaire hulp aan de slachtoffers van het geweld worden gegarandeerd.

Annan ziet het besluit van de Syrische president Bashar al-Assad als een „belangrijke eerste stap” op weg naar het beëindigen van het geweld, het leveren van hulp en het creëren van een sfeer waarin een politieke dialoog kan plaatsvinden. Hij heeft Assad in een brief gevraagd „de toezeggingen onmiddellijk uit te voeren.”

In Syrië is al langer dan een jaar een opstand gaande. Daarbij kwamen al zeker 9100 mensen om het leven, vooral burgers. Het bewind in Damascus zegt te vechten tegen gewapende bendes en terroristen. Assad heeft al eerder hervormingen beloofd, maar daar is niets van terechtgekomen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer