Kerk & religie
Gereformeerde Bond: Bijbel geeft geen ruimte voor vrouw in ambt

APELDOORN – De Gereformeerde Bond meent dat er op grond van de Bijbel geen ruimte is voor de vrouw in het ambt. Dat is een van de conclusies uit de dinsdag verschenen brochure ”Mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Over man, vrouw en ambt”.

Kerkredactie
Foto André Dorst
Foto André Dorst

Sinds enkele decennia klinken wereldwijd in kerken stemmen om de vrouw tot het ambt toe te laten. Ook in een aantal gemeenten met de signatuur van de Gereformeerde Bond is een discussie over de vrouw in het ambt op gang gekomen.

Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond meent daarom dat het tijd is voor een „frisse bezinning.” In de vandaag verschenen brochure ”Mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Over man, vrouw en ambt” doet het hiertoe een aanzet. De brochure is geschreven door dr. P. F. Bouter uit Bodegraven.

De hervormde predikant concludeert in de brochure dat het niet in lijn is „met de weg van de heilige Schrift” om het kerkelijk ambt open te stellen voor de vrouw. „Wij kunnen niet van deze lijn weg, al zouden we willen. Hier moet de kerk aanvaarden dat zij iets moet voorstaan dat haaks staat op het algemeen gevoelen in de omringende cultuur.”

De Gereformeerde Bond weet zich overigens niet alleen in zijn standpunt. „De Gereformeerde Bond zoekt met zijn keuze trouw te zijn aan de openbaring in de heilige Schrift, staat zo in een voortzetting van de kerk der eeuwen en vertolkt een positie die door het grootste deel van de wereldchristenheid wordt gedeeld.”

Later dit jaar verschijnt er nog een brochure van de Gereformeerde Bond waarin wordt uitgewerkt welke plaats de vrouw in de gemeente mag innemen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer