Economie
Schäuble: Afspraken top lossen crisis op

BERLIJN (ANP/RTR) – De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble is ervan overtuigd dat de afspraken die de Europese landen deze week hebben gemaakt in Brussel, tot een oplossing van de schuldencrisis zullen leiden. Dat schrijft hij in een ingezonden stuk dat zaterdag is gepubliceerd in het tijdschrift Focus.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schauble. Foto EPA
De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schauble. Foto EPA

„Ik ben er zeker van dat wij de schuldencrisis in Europa het hoofd kunnen bieden dankzij de afgesproken, verregaande maatregelen tot hervorming van de Europese monetaire unie”, aldus Schäuble. De 17 eurolanden spraken afgelopen week af dat zij aangescherpte begrotingsregels zullen vastleggen in een nieuw verdrag. De meeste andere EU-lidstaten sluiten zich daar waarschijnlijk bij aan.

Schäuble benadrukt het belang voor Duitsland van een sterk Europa. „Als wij als individuele staten handelen, kunnen wij grote verliezen op zijn best uitstellen, maar niet voorkomen”, schrijft hij. Ook breekt de bewindsman een lans voor de euro. De Europese munt heeft volgens hem de afgelopen 12 jaar voor meer prijsstabiliteit gezorgd dan de Duitse mark ooit heeft gedaan.

Ook president Jens Weidmann van de Duitse centrale bank (Bundesbank) prees de uitkomsten van de eurotop. In een interview met de krant Frankfurter Allgemeine zei hij dat belangrijke stappen zijn gezet die uitzicht bieden op toekomstige solide staatsfinanciën in de eurozone.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer