Economie
„Het gebed is voor mij de motor van het leven”

AALSMEER – Waar twee of drie vergaderd zijn in Zijn Naam, is Hij in het midden, leert de Bijbel. Dick Vollmuller, opzichter bij bloemenveilig FloraHolland in Aalsmeer, is zich daar bij elke bedrijfspauzegebedskring van bewust. „Niet ons werk telt, maar Zijn werk.”

Marcel ten Broeke
AALSMEER – Dick Vollmuller coördineert de tweewekelijkse gebedskring bij FloraHolland in Aalsmeer. Foto RD, Anton Dommerholt
AALSMEER – Dick Vollmuller coördineert de tweewekelijkse gebedskring bij FloraHolland in Aalsmeer. Foto RD, Anton Dommerholt

Vollmuller (61), hervormd, is van meet af aan betrokken bij de gebedsgroep in Aalsmeer. Zo’n tien jaar terug vroeg een collega of hij daar wat in zag. Kort daarna werd hem gevraagd de groep te coördineren. Morgen is uitgeroepen tot themazondag waarop kerken stil kunnen staan bij christen-zijn op de werkplek.

Wat doen jullie precies?

„We komen tweewekelijks in de pauze met een man of vijf bijeen in een speciale ruimte. We bidden dan voor het hele bedrijf en voor hen die de Heere nog niet kennen.

We bidden ook voor elkaar om op de plek waar God ons heeft gesteld in het bedrijf te mogen getuigen. Daarvoor hoef je echt geen sinaasappelkist te beklimmen. Het begint al bij de dingen die je op de werkvloer doet, maar ook met wat je daar juist laat.”

Heeft u de nabijheid van God bij de kring ervaren?

„Soms bemerk je dat pas naderhand. Zoals toen we eens voor een zieke collega hebben gebeden. Hij mocht weer beter worden en kwam, hoewel hij niet gelooft, vertellen dat hij dit had gewaardeerd. Het had hem dus tóch iets gedaan. Ook is het bijzonder dat we binnen FloraHolland al jaren onze plek mogen hebben.”

Is het lastig tijd vrij te maken tussen de bedrijven door?

„FloraHolland is een hectische omgeving. Dat mensen het steeds drukker krijgen, is een gevaar voor de continuïteit van de gebedsgroep.

Samen bidden op het werk heeft dan vaak geen prioriteit. Terwijl het juist zo belangrijk is. Het gebed is immers de motor van het leven.”

Wat voor mensen doen er mee?

„Alle kerkelijke richtingen zijn in de loop der jaren eigenlijk wel vertegenwoordigd geweest. Uiteindelijk is waar je bij hoort niet belangrijk. We discussiëren niet over leerstellingen, maar weten ons verbonden in die ene Naam. En dan vallen kerk­muren weg.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer