Buitenland
Cameron belooft strijd tegen moreel verval

LONDEN (ANP/AFP/RTR) – Na de rellen van de afgelopen dagen wil de Britse premier David Cameron zijn land opschudden. Hij belooft moreel verval aan te pakken en wil het beleid van de overheid waar nodig aanpassen. Dat zegt hij maandag in een toespraak, waarvan de tekst al is vrijgegeven.

Cameron. Foto EPA
Cameron. Foto EPA

Cameron legt de schuld voor de onlusten bij „onverantwoordelijkheid, egoïsme, kinderen zonder vaders, scholen zonder discipline, beloning zonder inspanning en rechten zonder verantwoordelijkheden”. Volgens de Conservatieve premier is „ons land ontwaakt. Sociale problemen die al tientallen jaren etteren, zijn in ons gezicht ontploft. De samenleving is gebroken”. Om dat te veranderen wil Cameron het beleid voor onder meer onderwijs, zorg en drugsverslaving doorlichten.

Ook oppositieleider Ed Miliband van de sociaaldemocratische partij Labour houdt maandag een toespraak over de rellen. Hij zal daarin juist de reactie van de regering hekelen. „Elke dag een nieuw beleid en voorspelbare trucjes die bekend worden gemaakt zonder er goed over na te denken, zullen het probleem waarschijnlijk niet oplossen”, aldus de vrijgegeven tekst van Miliband.

Lees hier de complete toespraak van Cameron.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer