Economie
Aldi stapt over op scankassa

Een proef met scankassa’s in 58 filialen van Aldi Roosendaal is de discounter zo goed bevallen dat besloten is nog vóór november dit jaar alle kassa’s in Nederland om te bouwen.

Redactie economie

Dat heeft directeur P. Vink van Aldi Culemborg tegenover De Levensmiddelenkrant, een vakblad voor de supermarktbranche, bevestigd.

Met de scankassa’s neemt Aldi het belangrijkste obstakel -de lange wachtrijen- weg voor het lokken van nieuwe klanten. Door de megagrote barcodes kunnen Aldi-caissières zelfs sneller scannen dan collega’s bij andere formules. Aldi is de enige supermarktformule in Nederland waar de producten nog handmatig worden aangeslagen.

In november vorig jaar deed Aldi Roosendaal stilletjes de eerste ervaringen op met scankassa’s in het eerste filiaal. Door de geslotenheid van de formule was het mogelijk de proef uit de landelijke media te houden.

De producten bij Aldi werden in oktober vorig jaar al voorzien van grote barcodes aan verschillende kanten van de verpakkingen, wat de scanhandeling moet vereenvoudigen. De scankassa’s lossen daarmee ook het personeelsprobleem van de discounter op. Het was voor Aldi steeds moeilijker om caissières te krijgen die meer dan 700 codes van de producten uit het hoofd wilden leren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer