Binnenland
„Proces Margarita niet in hofstad”

Prinses Margarita en haar echtgenoot De Roy van Zuydewijn willen dat hun rechtszaak tegen de staat wordt behandeld door de rechtbank in Amsterdam.

ANP

Het echtpaar wil niet dat de zaak dient in de „partijdige” stad Den Haag, omdat daar de regering, koningin Beatrix en de landsadvocaat zetelen.

„We zijn achter de schermen druk bezig om dat voor elkaar te krijgen”, zei De Roy van Zuydewijn zaterdag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad. Prinses Margarita en De Roy van Zuydewijn willen een rechtszaak beginnen, omdat de laatste zegt te zijn tegengewerkt door de koninklijke familie toen hij wilde trouwen met Margarita. In het vraaggesprek kondigt De Roy van Zuydewijn aan de komende maanden „nog twintig clusterbommen” te laten vallen om het gelijk van het echtpaar te bewijzen.

Zijn huwelijk met prinses Margarita lijdt niet onder de affaire, meldt De Roy van Zuydewijn. „Samen zijn wij onbezorgd, de rest is een kwestie van de stal opruimen.”

Ongeduld noemt hij als een van zijn zwakke kanten. De affaire stilhouden, zo zegt hij in het interview, dat had hij niet gekund. Wat hij wel kan, „is een briljante carrière neerzetten, een captain of industry worden.” Hij beseft dat dat door de gebeurtenissen op losse schroeven staat. „U denkt toch zeker niet dat ik morgen bij Koninklijke Olie kan gaan solliciteren?”

De Roy van Zuydewijn vindt dat hij en zijn vrouw geen keus hadden, het echtpaar had geen leven meer. Het werd overal in gedwarsboomd en in elk facet van het leven geschoffeerd. „Maar ik en mijn familie vonden op een gegeven moment: hier is de grens.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer