Kerk & religie
Drs. K. Exalto (83) overleden

Op 83-jarige leeftijd is afgelopen maandag drs. K. Exalto, hervormd emeritus predikant te Benthuizen, overleden. De begrafenis heeft vrijdagmorgen plaats in Benthuizen, na een rouwdienst die om 11.00 uur begint in de hervormde kerk aldaar.

Kerkredactie

Klaas Exalto deed op zijn 34e kandidaatsexamen in Utrecht. Hij werd in 1955 door ds. G. Boer bevestigd in Brakel. In 1961 ging hij naar Melissant; in 1966 naar Noordeloos en in 1972 naar Hasselt. Vanaf 1978 tot aan zijn emeritaat, in 1990, stond hij in Benthuizen.

Ds. Exalto is afgevaardigde geweest naar de generale synode. Ook was hij jarenlang lid van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond. Van zijn hand verschenen tal van artikelen, onder andere in Theologia Reformata, Wapenveld, Protestants Nederland, de Waarheidsvriend en het Reformatorisch Dagblad.

Hij publiceerde boeken als ”De roeping”, ”De dood ontmaskerd” en een uitgave over de sacramenten. Daarnaast vertaalde hij werk van Jean Taffin en schreef hij in ”Geleefd Geloof” en ”De kracht der religie” in totaal achttien schetsen van oude schrijvers uit de kring van Reformatie en Nadere Reformatie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer