Economie
Bod op Fries landhuis Dirk Scheringa

DOKKUM (ANP) – Voor het landhuis van Dirk Scheringa in het Friese dorp Driesum heeft zich een koper gemeld. De Friese ondernemer Romke Kooyenga trad woensdag naar buiten met een bod van 1 tot 2 miljoen euro. Kooyenga heeft zich gemeld bij de curatoren van DSB Bank, zo bevestigde hij.

Het landhuis, ook wel Rinsma State genoemd, valt onder DSB Beheer. Dit is een onderneming waarin verscheidene belangen van Scheringa zijn ondergebracht. Waarschijnlijk valt door het faillissement van DSB Bank ook het doek voor DSB Beheer.

Kooyenga wilde nog niet zeggen wat hij met het landhuis gaat doen. „Het zou privé kunnen zijn, voor ons kantoor of als belegging". De ondernemer is naar eigen zeggen rijk geworden met een detacheringsbedrijf. Hij bezit al enkele vastgoedpanden in Friesland.

Kooyenga is ook bereid om tijdelijk shirtsponsor te worden van voetbalclub AZ. „Ik heb aangeboden om voor een ton tien wedstrijden op het shirt te staan. De club zou nu toch moeten redeneren: inkomen is inkomen". De zakenman ziet een langere overeenkomst met AZ niet zitten, omdat hij ook verbonden is met SC Heerenveen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer