Binnenland
Meeste militairen in buitenland stemmen bij volmacht

De meeste Nederlandse militairen in het buitenland stemmen woensdag bij volmacht, is de inschatting van het ministerie van Defensie.

De 1110 militairen in Bosnië konden de campagne de afgelopen weken via televisie volgen. De overige zevenhonderd militairen op missies in Afghanistan, Kirgizië en de Golf van Oman moesten het doen met internet, de Wereldomroep en zo nu en dan een oude krant.

Militairen kunnen net als andere Nederlanders in het buitenland hun stem per post uitbrengen, maar de meesten hebben een volmacht afgegeven, is de inschatting van het ministerie van Defensie.

Op de ISAF-basis in de Afghaanse hoofdstad Kabul, waar 288 Nederlandse militairen zitten, zijn via internet de verkiezingsprogramma’s geprint en verspreid. Ook de stemwijzer werd in Kabul veelvuldig geraadpleegd, aldus een woordvoerster van de landmacht.

Net als in Kabul konden ook de 178 luchtmachtmilitairen op de basis Manas in Kirgizië geen Nederlandse televisie ontvangen. Zij hebben het nieuws via de wereldomroep, internet, fax en met enige vertraging via de kranten gevolgd. Ook op het fregat hr.ms. Van Nes, dat met 167 Nederlanders aan boord in de Golf van Oman vaart, werd de campagnestrijd goed gevolgd, aldus een woordvoerder van de marine.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer