Binnenland
Leerdam staat vestiging nieuwe coffeeshop toe

Na de sluiting van coffeeshop Cats aan de Hoogstraat blijft er in Leerdam ruimte voor de vestiging van een nieuwe coffeeshop. Dat heeft de gemeente vrijdag via een persbericht laten weten.

Leerdam heeft met andere gemeenten in de regio afgesproken dat in de Glasstad één coffeeshop is toegestaan. In Gorinchem mogen zich twee van dergelijke voorzieningen vestigen. De andere gemeenten voeren een zogenaamd nulbeleid.

Ook na het verdwijnen van Cats houdt Leerdam zich aan de regionale afspraken. De coffeeshop aan de Hoogstraat werd vorige week vrijdag na een jarenlange procedure gesloten.

De burgemeester gaat met politie en gemeenteraad kijken wat de beste plaats is om de nieuwe Leerdamse coffeeshop onder te brengen.

Vorige week opperde de burgemeester de mogelijkheid om dat aan de rand van het bedrijventerrein te doen. Dat zou de overlast voor omwonenden beperken.

Burgemeester Molkenboer (PvdA) voert met instemming van de raad al jaren strijd tegen ‘verkeerde’ horeca. Dat leidde eerder tot de sluiting van enkele andere dubieuze ondernemingen. Volgens Molkenboer trekken dit soort bedrijven ‘soortgenoten’ aan, waardoor het Leerdamse centrum ‘verloedert’. „Als je staat voor je stad moet je optreden. Als je dat nalaat, is dat ook een signaal”, liet hij vorige week weten.

Molkenboer kreeg via de website van een lokale krant overigens forse kritiek op zijn krachtdadige optreden. Sympathisanten van de coffeeshop verweten hem ‘machtsmisbruik’, anderen zijn bang voor illegale straathandel nu Cats verdwenen is.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer