Binnenland
„Wereldgezinscongres zit niet in de rechtse hoek”

Het vijfde Wereldcongres voor gezinnen stelt het belang van het kind voorop. Het Nederlandse organisatiecomité wil zich daarbij niet in de ‘rechtse hoek’ laten dringen.

Dat bleek woensdag tijdens de persconferentie van het World Congress of Families V, dat van 10 tot 12 augustus in de Amsterdamse RAI wordt gehouden.

Het organisatiecomité bestaat uit protestantse, rooms-katholieke en seculiere organisaties, namelijk de ontwikkelingsorganisaties Woord en Daad en Prisma, jeugdhulpinstelling Chris (De Hoop), het (rooms-katholieke) Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding, het Netwerk Landelijke Ouder Organisaties en de Vereniging Groot Gezin.

In Nederland is de positie ”pro gezin” breder dan alleen pro life, legde organisator drs. Simon Polinder uit. „In Amerika is dat hetzelfde, in Nederland niet.” Om evenwicht in het programma te bewaren, is de verdeling tussen Amerikaanse en niet-Amerikaanse spreker „fiftyfifty.”

Tijdens de eerste dag zal een schets worden gegeven van de huidige situatie van de gezinnen, waarbij de Nederlandse parttimecultuur zal worden geprezen.

Op de tweede dag is er veel aandacht voor gezinnen in ontwikkelingslanden, terwijl op de derde dag naar de toekomst wordt gekeken. De organisatie mikt op 2500 deelnemers uit 50 landen. zowel gezinnen als wetenschappers.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer