Binnenland
Autodiefstal onder bedreiging

Een 47-jarige inwoonster van Amersfoort raakte op donderdag haar auto kwijt op het Neptunusplein toen zij onder bedreiging van een mes haar vervoermiddel moest overdragen aan een onbekende verdachte.

Het slachtoffer had net boodschappen gedaan en was in haar auto gestapt. Op het moment dat zij de auto, een blauwe Peugeot 207 (nieuw model), startte werd het portier aan de passagierskant geopend en stapte een onbekende persoon in.

Hij trok een mes, bedreigde haar daarmee, en dwong haar de auto te verlaten. De verdachte reed hierna weg met de auto in de richting van de Van Randwijcklaan. Een getuige die te hulp schoot moest opzij springen om niet te worden aangereden.

Van de verdachte is een beknopt signalement bekend: - Man, gekleed in een zwarte jas met capuchon. Onder de capuchon, die hij over zijn hoofd getrokken had, droeg hij een grijs petje. De verdachte sprake accentloos Nederlands.

De politie stelde een uitgebreid buurt- en passantenonderzoek in en de Forensische Opsporing werd ingezet. Eventuele nog onbekende getuigen wordt verzocht in contact te treden met de politie Eemland zuid, via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het meldingsnummer 0800-7000.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer