Binnenland
’Jezus redt’ moet van het dak

De tekst ’Jezus redt’ moet van het dak van een woning in de gemeente Giessenlanden (Zuid-Holland). De bewoner die de opvallende letters op zijn dak schilderde, heeft acht weken de tijd om de tekst weg te halen. Mocht dat niet gebeuren, dan legt de gemeente de Giessenlander een dwangsom op.

Volgens het college van burgemeester en wethouders voldoen de letters namelijk niet aan de welstandsnota van Giessenlanden. De tekst, die bijna het hele dak beslaat, is te groot en te wit. De bewoner houdt vol dat het opschrift valt onder de vrijheid van godsdienst, levensovertuiging en meningsuiting. Hij is niet van plan iets aan zijn woning te veranderen.

De gemeente volgt zijn argumentatie niet. „De voorschriften in de Woningwet en de welstandsnota zijn democratisch vastgesteld en gelden voor iedere inwoner”, stelt ze. De aangebrachte tekst in het dakvlak voldoet aan geen enkel criterium.

De bewoner van de woning aan de Langeraadweg hangt een dwangsom van 500 euro per week boven het hoofd, zolang het opschrift niet is weggehaald. Dat bedrag kan flink oplopen.

De gemeente en de man liggen al langer overhoop over de tekst. Ondanks de brievenwisseling tussen Giessenlanden en de advocaat van de gelovige, blijft het college bij zijn besluit, zei een woordvoerster dinsdag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer