Binnenland
OM eist 3 jaar cel voor liefdeskaping

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft drie jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist tegen de man die vorig jaar een valse melding deed van een vliegtuigkaping.

ROTTERDAM - Het OM in Rotterdam heeft drie jaar cel geëist tegen de man die vorig jaar een valse melding deed van een vliegtuigkaping. Foto ANP
ROTTERDAM - Het OM in Rotterdam heeft drie jaar cel geëist tegen de man die vorig jaar een valse melding deed van een vliegtuigkaping. Foto ANP
De 38–jarige man uit Dordrecht belde in augustus de alarmcentrale 112 met de mededeling dat al–Qaeda onderweg was naar Rotterdam Airport om een toestel van Transavia te kapen. Met het telefoontje wilde hij voorkomen dat zijn minnares op vakantie zou gaan met haar vaste vriend. De verdachte heeft inmiddels bekend.

Na de melding hield de marechaussee het toestel van Transavia uren aan de grond. Alle passagiers en bemanningsleden moesten al die tijd in het vliegtuig wachten. Ze vertrokken pas naar Turkije nadat doorzoeking van het toestel geen wapens of explosieven had opgeleverd.

Het OM sprak van een onbezonnen actie. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte door het verstrekken van onjuiste informatie het risico genomen een vliegtuig in vlucht in gevaar te brengen.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat K.K. zwakbegaafd is. Hij heeft de sterke angst om in de steek gelaten te worden. Bovendien was hij op de bewuste dag onder invloed van drugs, zo verklaarde de verdachte zelf.

Het is overigens niet de eerste keer dat hij met justitie in aanraking komt. Enkele weken voor het incident kreeg hij onder meer een voorwaardelijke celstraf opgelegd voor een mishandeling.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer