Binnenland
CDA: Drankverbod uitbreiden

De Goudse CDA-fractie bereidt een voorstel voor om een totaalverbod op het gebruik van alcohol in openbare ruimten op te nemen in de algemene plaatselijke verordening.

Dit meldde raadslid W. Hillenaar gisteren desgevraagd. De fractie wil de overlast van hangjongeren die alcohol gebruiken in het openbaar beperken. In Gouda is het gebruik van alcohol op bepaalde plekken, zoals het Atlantispark, al verboden. Het CDA wil het verbod echter ook toepassen in winkelcentra, speeltuinen en op straat.

Het CDA krijgt regelmatig klachten van buurtbewoners over luidruchtige jongeren die drankflessen achterlaten in de openbare ruimte. De politie heeft volgens raadslid Hillenaar weinig handvatten om de jongeren aan te pakken. „Wegsturen of het in beslag nemen van drank mag de politie vaak niet.”

Hillenaar denkt dat een totaalverbod wel op bezwaren zal stuiten. Hillenaar: „Een roseetje bij een picknick zou dan ook verboden moeten worden. Dat is jammer, maar dat is het me waard.”

H. van den Akker van de Goudse VVD vindt het voorstel niet zinvol. „Het CDA pakt alcoholgebruik aan, terwijl er ook jongeren zijn die nuchter zijn of drugs gebruiken en overlast veroorzaken.” Het is nog niet bekend wanneer Hillenaar zijn voorstel indient in de gemeenteraad. Hij probeert eerst draagvlak te creëren bij politieke partijen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer