Binnenland
Hennepkwekerijen opgerold

In het kader van een hennepactie bezocht de politie dinsdagavond diverse woningen in de omgeving van het Zuiderpark. In een woning aan de Zijpendalstraat werd een kwekerij aangetroffen met 335 hennepplanten. Aan de Soestdijksekade troffen agenten 1,5 kilo henneptoppen aan en in een pand aan de Dedemsvaartweg werden 54 planten gevonden.

De politie bezocht drie woningen aan de Nunspeetlaan. Twee daarvan waren ingericht als kwekerij, maar agenten vonden alleen hennepresten. In een balkonkast stonden zestien planten. Alle kwekerijen zijn ontmanteld en alle apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd. De actie was in samenwerking met onder meer het Openbaar Ministerie, Eneco, gemeente en woningcorporaties. In een aantal panden was sprake van illegaal stroomgebruik. De politie stelt een onderzoek in naar de huurders van de panden.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer