Binnenland
Dodelijk ongeval scholier afgerond

De politie heeft het onderzoek naar het ongeval met dodelijke afloop, waarbij op 10 oktober 2008 op een 13-jarige jongen uit Kilder op de kruising Liemersweg met de Energieweg in Doetinchem om het leven kwam, afgerond. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld.

Het verkeersongeval vond op vrijdagmiddag 10 oktober rond half 3 plaats. De tiener kwam van school en kwam bij het oprijden van de kruising in aanrijding met een tractor waarachter een aanhangwagen met maïs was gekoppeld. De jongen raakte zwaar gewond en is kort na het ongeval overleden.

De politie stelde een onderzoek in en hoorde in de daarop volgende periode diverse getuigen. Na een oproep in de media hebben zich ook nog getuigen gemeld en van hen werd een verklaring opgetekend.

Door de verkeersongevallendienst werd een onderzoek ingesteld waarbij onder andere naar de werking van de verkeerslichtinstallatie werd gekeken. Op verschillende dagen werd de werking van de verkeerslichten gecontroleerd. De politie maakt proces-verbaal op.

De familie van het slachtoffer en de bestuurder van de combinatie zijn inmiddels geïnformeerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer