Binnenland
Onderzoek Alphen naar problemen bodemsanering

De VROM-Inspectie gaat onderzoeken welke belemmeringen gemeenten, aannemers en andere betrokkenen ondervinden bij de uitvoering van bodemsaneringen.

Als eerste project wordt het NAF-terrein in Alphen aan den Rijn onderzocht, zo heeft de gemeente Alphen aan den Rijn gisteren bekendgemaakt.

Het ministerie constateert knelpunten bij diverse complexe saneringssituaties. Die kunnen onder meer ontstaan doordat in het vooronderzoek de verontreinigingsituatie onvoldoende in beeld is gebracht. De VROM-Inspectie wil projecten onderzoeken waar een complexe sanering nodig is maar waar ook gebouwd is.

Het hoofddoel van het onderzoek is dat de knelpunten zichtbaar worden en dat er op basis hiervan verbeteringen worden doorgevoerd in de aanpak van saneringsprojecten.

Naast het terrein in Alphen worden nog zes andere projecten geanalyseerd.

De gemeente is blij met het onderzoek. „Het is goed dat VROM zich inzet om deze grootschalige saneringsprojecten te onderzoeken. Wij willen graag leren van het verleden om zo in de toekomst de juiste maatregelen te kunnen treffen”, aldus wethouder Lyszak. „Daarom werken we mee aan dit onderzoek, ook omdat het de huidige sanering in het NAF-terrein niet vertraagt.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer