Binnenland
Politie houdt tweede verdachte aan in zaak Alex Wiegmink

De politie Gelderland-Midden heeft woensdagmorgen een tweede verdachte aangehouden in het grootschalige onderzoek naar de dood van Alex Wiegmink.

Het betreft een 45-jarige Arnhemmer. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood op Alex Wiegmink. Zijn betrokkenheid bij de zaak wordt onderzocht.

Op grond van nieuwe aanwijzingen werd begin oktober het onderzoek naar de dood van Alex Wiegmink geïntensiveerd. Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 op de Posbank bij Rheden om het leven gebracht en later in zijn verbrande auto nabij Erp (Noord-Brabant) teruggevonden.

Een (inmiddels) 48-jarige Arnhemmer is 17 oktober 2008 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Wiegmink. Deze verdachte zit in voorlopige hechtenis.

Het Team Grootschalige Opsporing zet het onderzoek voort en bestaat thans uit circa 35 personen.

Vanzelfsprekend blijft de politie open staan voor meer informatie die tot de oplossing van dit ernstige misdrijf kan leiden. Het rechercheteam dat werkt onder de naam ‘Kemphaan’ is bereikbaar via 0900-8844 of anoniem via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer