Binnenland
Vuurwerk ingeleverd en in beslag genomen

De politie van Bodegraven had in de weken voorafgaand aan Oud en Nieuw de nodige zorgen over illegaal vuurwerk dat in omloop was. Een 17-jarige jongen uit Bodegraven werd aangehouden op verdenking van het verspreiden van illegaal vuurwerk in de omgeving van Bodegraven.

De politie en het OM riepen mensen die dit vuurwerk van de verdachte hadden gekocht, op om het in te leveren op het politiebureau. Dit kon ingeleverd worden zonder dat er dan proces-verbaal opgemaakt zou worden. Uiteindelijk heeft een persoon gehoor gegeven aan de oproep en het illegale vuurwerk ingeleverd. Op deze manier konden 6 Explods en 16 kogelbommen geen gevaar meer opleveren voor goederen en personen.

Tijdens de jaarwisseling heeft de politie van Bodegraven ook nog eens flink wat illegaal vuurwerk in beslag genomen. Drie jongens in de leeftijd van 16, 19 en 22 jaar staken het zware vuurwerk rond kwart over 1 af op de Marktstraat. 23 Nitraatbommen en 3 vlinders werden in beslag genomen. De jongens mochten de jaarwisseling verder vieren, maar dan zonder zwaar geschut. Zij zullen nog op het politiebureau uitgenodigd worden om gehoord te worden.
Halt-zaken

De politie in Bodegraven heeft uiteindelijk 25 jongeren doorgestuurd naar Halt vanwege het afsteken van vuurwerk op tijden waarop dit nog niet toegestaan was. Ook zijn er 6 bekeuringen uitgeschreven voor het afsteken van illegaal vuurwerk.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer