Binnenland
Protest op Plein tegen Israëlische aanval Gaza

Op het Plein in Den Haag hebben donderdag ongeveer vijftig mensen geprotesteerd tegen de Israëlische aanval op de Gazastrook. De demonstratie werd georganiseerd door het landelijk platform Stop de aanval op Gaza.

Actievoerders voeren posters met zich mee. foto ANP
Actievoerders voeren posters met zich mee. foto ANP
De actievoerders stonden voor het gebouw van de Tweede Kamer. Ze droegen een groot spandoek met de tekst ’stop de aanval op Gaza’. Sommige actievoerders lagen op de grond met Palestijnse vlaggen over zich heen. Op die manier symboliseerden zij de slachtoffers van de Israëlische aanval.

De demonstranten hoopten dat ze Kamerleden kunnen spreken die donderdag in een extra interne vergadering over de kwestie hebben gesproken. Alleen SP–politicus Harry van Bommel kwam naar buiten om de actievoerders een hart onder de riem te steken. Vrijdag houdt de Tweede Kamer een debat met minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken over het geweld in de Gazastrook.

Aansluitend op het protest bij de Tweede Kamer wordt later op de dag een stille wake georganiseerd om de slachtoffers in Gaza te herdenken. De wake vindt plaats op het Buitenhof in Den Haag, tussen de Israëlische ambassade en de Tweede Kamer.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer