Binnenland
Drietal vernielt kliko met vuurwerk

In de late nieuwjaarsnacht werden twee verdachten aangehouden voor vernieling van een kliko. Kort daarna volgde een derde aanhouding.

Rond kwart voor 5 zagen agenten dat twee jongemannen op de Talmalaan bij een oud schoolgebouw vuurwerk in de buurt van een ruit legden en aanstaken. Het vuurwerk ontplofte, maar veroorzaakte geen schade. Vervolgens zagen de agenten dat het tweetal een kliko oppakte en die op de resten van een vreugdevuur op de kruising van de Savornin Lohmanlaan en de Thorbeckelaan gooide. Daarop werden de twee, jongemannen van 18 jaar uit Baarn, aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Nog geen vijf minuten later werd een 17-jarige jongen uit Baarn aangehouden voor vernieling. Hij had rond 04.40 uur op de Israelstraat een verkeersbord opgeblazen, maar wist toen te ontkomen. Agenten zagen hem echter rond 04.50 uur op de Thorbeckelaan lopen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer