Binnenland
„Achterstand migranten fors aanpakken”

Ondanks allerlei initiatieven om de integratie op gang te krijgen heeft het kabinet te weinig aandacht voor de grote achterstanden van migranten van zowel de eerste als de tweede generatie.

ANP

Die zorgwekkende situatie moet de komende jaren intensiever en grootschaliger aangepakt worden, anders komt er weinig terecht van integratie.

Dat stelt Forum, het instituut voor multiculturele ontwikkeling, in een reactie op de begroting voor 2006. De organisatie wijst vooral op de achterstanden in het onderwijs en op de arbeidsmarkt waardoor veel migranten geen werk kunnen krijgen, zeker niet in deze economisch slechte tijd.

Volgens Forum zijn de doelstellingen van het kabinet die specifiek gericht zijn op migranten, te laag. Zo lijkt het kabinet tevreden met een afname van de werkloosheid met 0,3 procent, hoewel de werkloosheid onder migranten en hun kinderen met 16 procent „gigantisch” is, aldus Forum. Van de allochtone jongeren is zelfs een kwart werkloos.

Ook bij departementen als VROM, Onderwijs, Sociale Zaken en Volksgezondheid is volgens Forum te weinig specifieke aandacht voor de problemen van migranten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer