Kerk & religie
SEZ-evangelist B. Coster bevestigd tot predikant

Evangelist B. Coster, werkzaam voor de Spaanse Evangelische Zending (SEZ) in Spanje, is recent bevestigd tot predikant in de Iglesias Reformadas Espanolas.

Kerkredactie

In het jongste nummer van het SEZ-orgaan de Zendingsbode is een verslag van de bevestigingsdienst, op zondag 23 januari, opgenomen.

De dienst stond onder leiding van ds. Diego Guirao (die ook evangelist voor de SEZ is). Ds. José de Segovia uit Madrid bediende het Woord, vanuit 1 Korinthe 2:1 en 2. Daarna las ds. Guirao het bevestigingsformulier. „Aan het einde daarvan stelde hij de drie vragen, waarop Coster met een eenvoudig „Si” antwoordde. Hierop vond de bevestiging door het opleggen van de rechterhand plaats, waarbij in deze liturgie geen tekst wordt uitgesproken.”

Aan de handoplegging namen deel ds. J. A. van der Velden (predikant van de hervormde gemeente in IJsselmuiden-Grafhorst; onder verantwoordelijkheid van deze gemeente had in 1992 de uitzending van de familie Coster plaats), ds. K. Visser en ds. A. van de Weerd (beiden SEZ-bestuurslid), ds. D. Guirao en ds. J. de Segovia.

De nieuwe bevoegdheid van B. Coster is beperkt tot de Iglesias Reformadas Espanolas.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer