BuitenlandVideopodcast RDactueel
Op weg naar een wereldoorlog?

In deze aflevering van RDactueel bespreken Gijsbert Bouw, Richard Donk en Wim van Egdom de inzet van Noord-Koreaanse militairen in Oekraïne en de ontwikkelingen in de oorlog in het Midden-Oosten. Zijn we op weg naar een wereldoorlog?

Redactie video

Advertentie

Eerst wordt de huidige situatie in politiek Den Haag besproken. Een kabinetscrisis is afgewend; Wilders heeft toegegeven, maar wat zijn nu de vervolgstappen? Wat betekenen de plannen concreet in de praktijk?

Daarna bespreken de heren de inzet van Noord-Koreaanse militairen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Wat kan dit betekenen voor het conflict en brengt dit ons dichter bij een wereldoorlog? Of bevinden we ons misschien al in een wereldoorlog? Donk merkt op: „Voor Noord-Korea is dit een uitgelezen kans om gevechtservaring op te doen.”

Vervolgens richt het gesprek zich op het Midden-Oosten. Van Egdom suggereert dat Israël, na recente militaire successen, wellicht denkt: „Waarom praten? Laten we eerst militair zo veel mogelijk proberen te bereiken.” Hij waarschuwt bovendien voor het bagatelliseren van het aantal slachtoffers, ongeacht aan welke zijde: „Als je de strijd rechtvaardigt vanuit een pro-Israël standpunt, doe dat dan alsjeblieft niet door te zeggen: het zijn er misschien maar 15.000. Dat is niet te verantwoorden vanuit een christelijk perspectief.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer