MuziekCD
Nieuw verschenen: Wonderkind Felix door Ars Musica

Met de cd “Wunderkind Felix” brengen dirigent Patrick van der Linden en Ars Musica een eerbetoon aan het vroegrijpe werk van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Redactie muziek
Beeld RD
Beeld RD

Op het album staan stukken die de jonge meester schreef tussen zijn 14e en 19e levensjaar. Componist Robert Schumann noemde Mendelssohn (1809-1847) de Mozart van de 19e eeuw, gezien zijn beheersing van zowel het klavier als de compositie op zo’n jonge leeftijd. De bewondering die ook hij heeft voor Mendelssohn is niet universeel, schrijft Patrick van der Linden in het cd-boekje. De controverse rond diens muziek heeft volgens de dirigent geleid tot misverstaan of onvolledige beoordeling van Mendelsshons composities. Hij typeert de cd als een eerbetoon van Mendelssohn.

Ars Musica presenteert op het album een herorkestratie van de Eerste Symfonie voor kamerorkest, die de flexibele orkestrale settings van Mendelssohns jeugdige composities verkent. Dit wordt gecombineerd met de even jeugdige Strijksymfonie nr. 10 en het Kyrie, dat wordt uitgevoerd door het Ars Musica koor en orkest. Sopraan Nanette Mans en het Ars Musica koor voegen zich bij het orkest om de cantate ”Wer nur den lieben Gott lässt walten” uit te voeren. Verder klinkt de concertaria ”Ave Maris Stella”.

Wunderkind Felix, music by Felix Mendelssohn, Ars Musica, Patrick van der Linden; Channel Classics (CCS 46924); € 19,-; bestellen: outhere-music.com

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuw verschenen

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer