Kerk & religieIntrede
Kand. W. Kos bevestigd als predikant hhg Rijssen

Kand. W. Kos uit Huizen is woensdagmiddag bevestigd als predikant van de hersteld hervormde gemeente in Rijssen. De gemeente was anderhalf jaar vacant na het vertrek van ds. H. Lassche naar Katwijk.

Van onze correspondent
Interieur van de Westerkerk van de hersteld hervormde gemeente (hhg) in Rijssen. beeld hhg Rijssen
Interieur van de Westerkerk van de hersteld hervormde gemeente (hhg) in Rijssen. beeld hhg Rijssen

De bevestigingsdienst werd geleid door de broer van de kandidaat, ds. A. Kos uit Lunteren, die preekte over Openbaring 22:16a, met als thema ”Geroepen om Zijn stem te zijn”.

Ds. W. Kos. beeld hersteld hervormde gemeente Rijssen

Aan de handoplegging namen behalve ds. A. Kos deel: ds. K.J. Kaptein (IJsselmuiden-Grafhorst), ds. C.J.P. van der Bas (Ridderkerk), dr. P.C. Hoek (Putten), ds. Lassche (Katwijk), ds. D.J. Diepenbroek (Putten), ds. M. van Sligtenhorst (Nieuwleusen) en ouderling C.P. van Dijke.

In de avonddienst deed ds. W. Kos intrede. Hij preekte naar aanleiding van Lukas 5:5b en 8b over het thema ”Het Evangelienet uitwerpen”.

Na de dienst werd ds. Kos toegesproken door burgemeester J. van Houdt namens de gemeente Rijssen-Holten, door ds. A.T. Huijser namens de plaatselijke kerkelijke gemeenten, door consulent ds. K.J. Kaptein namens het breed moderamen van de classis Noord, en door ouderling C.P. van Dijke als scriba van de kerkenraad.

De Westerkerk van de hersteld hervormde gemeente in Rijssen. beeld hhg Rijssen

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer