MuziekConcert
Concert van de week: Marien Stouten viert zilveren organistenjubileum

Marien Stouten viert op zaterdag 26 oktober in de Nieuwe Kerk van Zierikzee zijn zilveren organistenjubileum.

Redactie muziek
Marien Stouten, hier in de kerk van Brouwershaven. beeld Marien Stouten
Marien Stouten, hier in de kerk van Brouwershaven. beeld Marien Stouten

Stouten (1983) gaf 25 jaar geleden zijn eerste concert in de Nieuwe Kerk van Zierikzee, de plek waar hij al op zijn 9e les kreeg van Rinus Verhage. In dat jaar speelde hij ook zijn eerste kerkdienst, in de oud gereformeerde gemeente in Nederland van Zierikzee.

Inmiddels is de Zeeuw op drie plaatsen als (kerk)organist actief. In de gereformeerde gemeente van Haamstede en in de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven speelt hij zondags tijdens de kerkdiensten. Daarnaast is hij sinds 2018 organist van de Nieuwe Kerk in Zierikzee, waar zondags geen diensten meer worden gehouden.

Stouten markeert zijn zilveren jubileum met een concert in de Nieuwe Kerk van Zierikzee. Aan de avond verlenen diverse gezelschappen hun medewerking. De formatie Take Five treedt op, die bestaat uit Leon Koppelman (panfluit), Peter Koetsveld (klarinet), Annette Jumelet (viool), Jan Peter Teeuw (vleugel) en Marien Stouten (orgel). Daarnaast zingt een samengesteld koor bestaande uit de vier koren die Stouten dirigeert: gemengd koor De Lofstem uit Arnemuiden, gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht, mannenkoor Tehillim uit Dordrecht en het Zeeuws Projectkoor. Ook laten een broer en twee zussen van de jubilaris zich horen: Christaan (piano), Aleida (fluit) en Arianne (viool).

Het programma bevat een paar speciale nummers, meldt Stouten. Hijzelf vertolkt op orgel Psalm 75 van Herman van Vliet, een stuk dat hij 25 jaar geleden op zijn eerste concert ook speelde. Daarnaast gaat een werk in première dat Dick Sanderman speciaal voor het jubileum van Stouten maakte: een koraalfantasie over de Engelse hymn ”There’s a Wideness in God’s Mercy”. Take Five speelt de Slavonic Dance nummer 6 van Antonín Dvořák.

Het concert in Zierikzee begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte om de onkosten te bestrijden.

Meer informatie: marienstouten.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer