Binnenland
Uit Libanon gevluchte Nederlanders moeten snel uit vakantieparken

De uit Libanon gevluchte Nederlanders die tijdelijk zijn opgevangen in vakantieparken omdat ze geen slaapplek konden vinden, moeten hier over anderhalve week weer uit. Het gaat om circa 40 van de ruim 350 mensen die begin deze maand met twee repatriëringsvluchten uit Libanon zijn gehaald, meldt een woordvoerder van minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting) na berichtgeving van NRC.

Mensen die meegingen op de vluchten, hebben er volgens de zegsvrouw vooraf mee ingestemd dat ze hun huisvesting zelf zouden regelen. Een deel hiervan had na landing toch geen slaapplek en is daarom in hotels opgevangen. Afgelopen maandag zijn de mensen die in de tussentijd niets hebben gevonden, ondergebracht in vakantieparken. Zij hebben die dag wel meteen te horen gekregen dat ze daar maximaal twee weken kunnen blijven.

Wie moeite heeft om een dak boven het hoofd te vinden, wordt volgens een woordvoerder daarbij geholpen door een team. NRC doet melding van een gezin met een vier weken oude baby dat nog geen huis heeft gevonden waar ze terechtkunnen als ze weg moeten uit het vakantiepark. Dat is „natuurlijk wel opgemerkt”, zegt de woordvoerder.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer