Binnenland
OM verdenkt man (40) uit Hoogeveen van moord op partner in Assen

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 40-jarige man uit Hoogeveen van de moord op zijn 35-jarige ex-partner. Zij werd op 10 oktober aan De Lauwers in Assen om het leven gebracht. Naast moord verdenkt het OM de man ook van een zedenfeit. Hij zou de vrouw half september onder bedreiging seksuele handelingen hebben laten verrichten. De vrouw had hiervan aangifte gedaan, maakte het OM donderdag bekend.

De rechter-commissaris heeft afgelopen maandag beslist dat de verdenking tegen de man stevig genoeg is om de verdachte veertien dagen langer vast te houden. Op woensdag 23 oktober buigt de rechtbank zich over een verdere verlenging van het voorarrest.

De politie ontving op donderdag 10 oktober een melding dat de vrouw mogelijk vermist was. Een onderzoek leidde de politie naar het pand aan de Lauwers, waar het slachtoffer werkte als schoonmaker. Om 23.15 uur vonden de agenten daar het lichaam en de zwaargewonde man. De man is dezelfde avond in het ziekenhuis aangehouden als verdachte in de zaak.

Volgens het Dagblad van het Noorden is het slachtoffer een Oekraïense vrouw, die twee dochters had met de verdachte. In 2022 vluchtte ze vanuit de Oekraïense stad Mykolaiv met haar kinderen naar Nederland, meldt de krant. Later voegde de man zich bij het gezin in de opvanglocatie in Assen. Hij kon het volgens andere Oekraïners moeilijk verkroppen dat hun relatie op de klippen was gelopen en zou haar hebben lastiggevallen. Daarom is besloten de man over te plaatsen naar een opvanglocatie in Hoogeveen. Na de moord in het pand waar zij werkte, probeerde hij zichzelf van het leven te beroven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer