Economie
FNV stapt uit onvrede uit controlecommissie bedrijven

Vakbond FNV stapt uit een commissie met onder meer werkgevers die toeziet op de kwaliteit van het bestuur bij beursgenoteerde bedrijven. FNV-vicevoorzitter Kitty Jong is het „spuugzat” dat werkgeversorganisaties VNO-NCW en VEUO te weinig met de voorstellen van de bond doen en bepaalde kwesties vertragen. De vakbond hoopt dat het kabinet met wetgeving komt om de zelfregulerende commissie te vervangen.

VNO-NCW is verbaasd dat FNV uit de Monitoring Commissie Corporate Governance Code stapt. „De commissie lag volgens FNV al een jaar stil doordat de werkgeverskoepel nieuwe kandidaten had afgekeurd. „In het proces voor het vormen van een nieuwe commissie heeft FNV zijn onvrede nooit kenbaar gemaakt. ⁠Het is nu aan het ministerie van Economische Zaken om samen met betrokken partijen te kijken of en in welke vorm dit proces nu wordt voortgezet”, aldus een woordvoerder van VNO-NCW.

De commissie bestaat al ruim twintig jaar, om mee te denken en te controleren hoe beursgenoteerde bedrijven worden bestuurd. Naast FNV, VNO-NCW en VEUO zitten ook vakbond CNV en de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) in de commissie.

VEUO en CNV laten weten later met een reactie te komen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer