Economie
Laadpalenmaker Alfen wil tot 15 procent van banen schrappen

Alfen wil tot 15 procent van de banen bij de fabrikant van laadpalen schrappen om kosten te besparen. Dat meldt het concern in een verklaring. Vorig jaar telde het bedrijf 931 voltijdsbanen: de reductie komt daarmee neer op het verdwijnen van bijna 140 banen.

ANP

De laadpalensector heeft het de laatste tijd lastig. Recent werd nog bekend dat branchegenoot EVBox grotendeels wordt opgeheven door het Franse energiebedrijf Engie.

Alfen wil kosten besparen om op een „duurzame en winstgevende” manier te groeien en tegelijk concurrerend te zijn. Er zullen gedwongen ontslagen vallen, meldt de in Almere gevestigde onderneming. Daarnaast moeten ook door natuurlijk verloop en het beperken van uitzendkrachten en tijdelijke medewerkers banen geschrapt worden.

Door het schrappen van banen en andere kostenbesparingsmaatregelen blijft Alfen „goed gepositioneerd en zeer concurrerend” en op de lange termijn winstgevend, aldus topman Marco Roeleveld.

Het bedrijf, dat ook energieopslagsystemen produceert, verwacht dat de omzet tussen 2024 en 2025 maar beperkt groeit door zwakkere marktomstandigheden. De verkoop van laadpalen viel eerder tegen omdat in Europa minder elektrische auto’s worden verkocht. Ook waren veel grote deals voor energieopslagsystemen uitgesteld.

Roeleveld zei in augustus dat veel deals waren uitgesteld door snel dalende batterijprijzen. Volgens de topman is er een overschot aan batterijen in de markt door een tragere groei van de verkoop van elektrische auto’s.

Alfen leed in het eerste halfjaar nog een nettoverlies van 11,1 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 9,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer