Buitenland
Seoul: Noord-Korea blaast deel wegen naar Zuid-Korea op

Een deel van de wegen tussen Zuid- en Noord-Korea is opgeblazen door het regime in Pyongyang, meldt het Zuid-Koreaanse leger dinsdagochtend. Vervolgens zijn vanuit het zuiden waarschuwingsschoten afgevuurd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Seoul zei een dag eerder al rekening te houden met zo’n actie van Noord-Korea en het Zuid-Koreaanse leger zei „volledig gereed” te zijn.

ANP

Pyongyang maakte vorige week bekend dat het het Noord-Koreaanse grondgebied volledig wil afscheiden van Zuid-Korea en wegen en spoorlijnen zou afsnijden. Zondag zei Noord-Korea bovendien dat het een „oorlogsverklaring” overweegt als het nog een Zuid-Koreaanse drone boven zijn grondgebied detecteert.

Volgens Noord-Korea stuurt Seoul geregeld drones over de grens om propagandapamfletten met „opruiende geruchten en onzin” te verspreiden. Het Zuid-Koreaanse leger ontkende achter de dronevluchten te zitten. Lokaal wordt er gespeculeerd over activistische groepen die vaak propagandamateriaal en Amerikaanse dollars over de grens sturen, meestal met ballonnen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer