Binnenland
Nepagenten opgepakt die het gemunt hadden op Zeeuws zorgcentrum

De politie heeft vrijdag in Zeeland drie nepagenten aangehouden die in een woonzorgcentrum in Zaamslag mensen wilden oplichten. De verdachten zijn een jongen uit Middelburg (18) en een man en een vrouw uit Vlissingen (beiden 24 jaar).

ANP

Een zorgmedewerker nam in de middag contact op met de politie nadat een van de cliënten van het woonzorgcentrum gebeld was door ‘agenten’ die elk moment langs zouden kunnen komen. Toen de echte politie arriveerde, trof ze bij de woning de 18-jarige Middelburger aan. Die probeerde tevergeefs te vluchten naar een auto. De bestuurder daarvan reed snel weg. Het voertuig is daarna in Ritthem aangetroffen met daarin de man en vrouw uit Vlissingen.

De politie laat weten dat bij dit incident tijdens het gesprek met de meldkamer een codewoord is afgesproken tussen de echte politieagenten en de betrokkenen. Op die manier wisten de cliënt en de verzorgende wie de echte agenten waren. Ook benadrukt de politie dat agenten nooit bij iemand langskomen om persoonlijke spullen, pinpassen of pincodes op te vragen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer