Buitenland
President Biden bezoekt rampgebied Florida na orkaan Milton

De Amerikaanse president Joe Biden brengt zondag een bezoek aan het gebied in de Amerikaanse staat Florida dat is verwoest door de orkaan Milton. De schade zou ongeveer 50 miljard dollar (ruim 45 miljard euro) zijn, zo verklaarde hij, verwijzend naar schattingen van deskundigen.

ANP

In verband met het natuurgeweld had Biden al afgezien van een reis naar Duitsland en Angola, die donderdag had moeten beginnen. Hij verklaarde toezicht te willen houden op de voorbereidingen voor de komst van Milton en daarna toe te zien op de afhandeling van de gevolgen.

Volgens Amerikaanse media zijn zeker zestien doden gevallen. Ongeveer 2,5 miljoen mensen zaten ruim een dag na de storm nog steeds zonder stroom. De zoektocht naar slachtoffers en de opruimwerkzaamheden zijn in volle gang, terwijl delen van Florida nog niet eens zijn hersteld van de recente orkaan Helene.

Terwijl de autoriteiten waarschuwen voor gevaren, zoals elektriciteitsleidingen die in het water liggen, benadrukken ze dat nepnieuws de rampenbestrijding moeilijker maakt. Biden en vicepresident Kamala Harris verwijten de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump desinformatie, waarmee hij politiek voordeel wil behalen. Zo beweert hij dat rampgebieden waar Republikeinen regeren, opzettelijk worden benadeeld als het om hulpverlening gaat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer